Onze locatie

Wij zijn gesitueerd in achterliggende bergen van het pittoreske dorpje Isolabona, met zijn schilderachtige steegjes.

Isolabona is een klein Italiaans dorp in de provincie Imperia, Liguria. Het ligt in de vallei van de Nervia. Onze accommodatie bevindt zich op 700 meter boven de zeespiegel in de uitlopers van de Mediterrane Alpen.

Isolabona ligt nabij Dolceacqua, Apricale, Pigna, Rochetta Nervina en Ventimiglia.

De dichtstbijzijnde luchthaven is Nice. Van daaruit kun je rechtstreeks de trein naar Ventimiglia nemen. Deze treinrit van amper een uur – voor slechts 9 euro – is een buitengewone ervaring. Je raast langs de Côte d’ Azure en ziet de talrijke mooie havens en imposante gebouwen van onder andere Monaco, Beausoleil sur mer en Menton. Geen wonder dat dit één van de mooiste treintracé’s van Europa is.

De naam Isolabona komt van “Isola”, wat eiland betekent. Dit omwille van het feit dat het dorp bijna volledig omringd is door water van de rivier Nervina en zijn zijrivier, de Rio Merdanzo. De oorsprong van ‘bona’ in Isolabona slaat op het klimaat en de gastvrijheid van de residenten. Er zijn meerdere theorieën maar deze twee kloppen alvast.

Ons huis draagt al meer dan een eeuw de naam Casa Solaria. Het heeft een adembenemend natuurlijk landschap met sensationeel zicht over de bergen en de groene vallei van de Nervina. Bij helder weer zie je de zee en af en toe in de verte het eiland Corsica.

De opmerkelijke stilte in de bergen stemt tot nadenken en geeft je rust. Een verblijf in de bergen geeft tot weken later nog een positief lichamelijk effect . De zuivere berglucht danken we aan het totaal ontbreken van industrie en verkeer in de omgeving. We zijn letterlijk omringd door bossen die de lucht zuiveren.

Hier hoor je alleen de vogels fluiten. Geen auto’s, geen lawaai. Stilte is een deugd geworden. Alleen de natuur laat zijn geluiden horen.

Lichtvervuiling bestaat hier niet. Donker betekent hier letterlijk ‘donker’. De sterrenhemel is weergaloos. We leven dan ook met ritme van de zon. Onze biologische klok is niet van slag.

Op de bancale agricoltura, de landbouwterrassen op de flank van onze berg, staan veel fruitbomen en notenbomen. Kerselaars, appelbomen, perenbomen, kaki, kiwi en perziken. Er is ook een wijngaard.

We planten voortdurend nieuwe bomen zoals appelsien, mandarijn, citroen en avocado.