Lieve trouwe lezer,

De voorbije week was ik even terug in mijn oude omgeving in België ter promotie van mijn professionele yogaretreats, hier in Italië.

Dat was intens, leuk ook. Vooral de mini yogaretreat aan zee, op het strand van Knokke-Heist, was een verademing voor mezelf maar ook voor de enthousiaste deelnemers. Die wil ik oprecht bedanken.

Slechts een weekje was ik weg van huis en tevens de eerste keer dat ik zo lang gescheiden was van mijn man. We hadden allebei eventjes veel omhanden en moesten elkaar dus een tijdje missen.

’s Avonds alleen in bed kruipen en ’s morgens opstaan zonder hem viel na een paar dagen al zwaar. Het wordt zo snel vanzelfsprekend. Als je mekaar dan even moet missen besef je pas hoeveel je aan elkaar hebt en hoeveel je van iemand houdt.

‘Don’t it always seem to go
That you don’t know what you’ve got till it’s gone’
Joni Mitchell

Het weerzien was intens. Het moment dat ik hem zag in de aankomsthal van Nice airport werd ik instant gelukkig. Ik werd overspoeld door liefde en had een buik vol vlinders. Voor hem was het niet anders. Iets zegt je dat dit onvoorwaardelijk is, zolang we leven.

Thuiskomen voelt als een warm deken als er liefde heerst. De gedachte nooit alleen te zijn omdat er altijd die ene is. Dat is mooi en fragiel. Je moet het koesteren omdat niets anders ooit belangrijker zal zijn.

‘A house doesn’t make a home, don’t leave me here alone’
Bono

Ooit was ik ervan overtuigd de ware liefde nooit meer te zullen vinden. Ik was een happy single. Toch lag het om de hoek en het kwam totaal onverwacht. Het overvalt je. Puur intuïtief, in een ‘split second’ voel je het wederzijds vertrouwen.

Na zes weken (6!) vroeg hij me ten huwelijk. Vier jaar geleden trouwden we zonder één seconde te twijfelen.

We zijn peper en zout. Yin en yang, olie en azijn. Soulmates die elkaar aanvullen. Liefde is elkaar naar een hoger niveau tillen.

We hebben ook geen woorden nodig om te weten hoe de ander zich voelt. Gewoon observeren volstaat om te weten of we gelukkig zijn. Of moe. Of verdrietig en met iets zitten.

We spreken dezelfde taal. Er wordt gepraat en overlegd en we maken compromissen.
Samen maken we onze dromen waar en genieten van elkaar.
We maken daar ook écht tijd voor. Dat doen we heel bewust omdat het leven voorbijraast. Een week is zo om en voor je het weet ben je weer een jaar verder.

Niet iedereen heeft het geluk om van iemand te houden en liefde terug te krijgen. Er bestaan geen toverformules. Daarom ben ik dankbaar dat dit mij is overkomen. Mijn oma zei vaak: ‘wie goed doet, goed ontmoet’. Inmiddels weet ik dat ze gelijk had.

Liefde geven en liefde krijgen is het mooiste wat er is. Sta er eens vaker bij stil. Er is zoveel ellende op de wereld. Maak je eigen wereld mooier door te genieten van je eigen geluk. Geef de liefde nooit op want ze ligt ergens voor het grijpen. Je moet ze alleen grijpen op het juiste moment.

‘If it’s meant to be, eventually it will be!’

Aan mijn allerliefste, mijn echtgenoot, ik hou van jou, ti amo!

Hou van elkaar en tot volgende week,

Katrien